Uusikulun uusia kulkuja ja artistin etsintää

Uusi vuosi, uudet kujeet tavataan sanoa. Ajattelin toteuttaa tämän oikeasti ja käytännössä. On tilanteita, joissa on hyvä jättää taakse täysin, napata mukaan vain opit, ja mennä kohti uutta. Tämän vuoksi olen uudistanut blogini ilmeen ja esittelytekstit niin täällä kuin LinkedIn-profiilissani.

Tämän vuoden alku sopi minun elämässäni uuden kulkemiseen hyvin, sillä aloitin Musiikkimanagerin opinnot. Sinänsä sekin on kaikuja vanhasta, sillä mediatuotannon medianomin, amk, opinnoissa kiinnostuin henkilöbrandaamisestä. Henkilöbrandays-näkökulman ottaminen osaksi opintojani oli alkua managerin tavoitteilleni. Yrittäjän ammattitutkinnossakin casenäni oli henkilöbrandays-yritys ja viestintätieteiden, FM, gradun aiheena oli Lauri Tähkä ja Elonkerjuun julkisuus lehtihaastatteluissa (2012). Viime vuonna Rytmi-Instituutin Musapäälliköt-koulutusillat saivat minut taas palaamaan manageriuteen.

Mutta mennyt on mennyttä muilta osin, ja nyt katkaistaan kaikki vanhat tavat ja maneerit. Olen Helsingissä asunut, opiskellut ja työskennellyt, ensimmäisen kerran ysärin loppupuolella. Kun viime viikolla taas kävelin pitkin stadin katuja, narautin itseni kiinni vanhoista reiteistä. Ei näin, vaan nyt käännytäänkin jo tuosta! Tänä vuonna haastan itseni kulkemaan kaikessa uusin tavoin ja metodein. Nyt kyseenalaistan kaiken vanhan ja perinteisen. Vain jos entinen toimintatapa toimii paremmin, se saa jäädä, mutta uutta pitää ensin kokeilla.

Tämän vuoden pyhitän siis oikeastaan kahdelle asialle, itseni tuntien myös monelle muullekin, mutta pääsääntöisesti kahdelle asialle: uusille kuluille ja musiikkimanageroinnille.

Erikoistumisopintoihini kuuluu kehittämistehtävä, jossa pitäisi, mielellään, kehittää artistin toimintaa ja uraa. Ilman artistia tätä on vaikea toteuttaa. Nyt etsinkin artistia tai bändiä, joka haluaa nostetta uralleen tai tarvitsee apua käytännön hommissa. Jos olet kaipaamani artisti, tai tiedät jonkun, jolle manageroinnista olisi hyötyä, niin ota yhteyttä. Viedään artistiusi astetta tai paria verran paremmaksi! Tiedä vaikka vuosi muuttuisi vuosikymmeneksi ja me yhdessä unelmatiimiksi, joka kykenee mihin vain.