Räppijätkistä Aamupalalle – Happee tarjoaa Brrrädi

Tämän kesän piti kulua osaltani festareilla – yleisössä. Elämä päätti kuitenkin toisin. Jouduin myymään jopa Blockfestiin ostamani liput. Yhdestä asiasta olin kuitenkin täysin varma: elokuussa biletetään – ja kunnolla. Keväällä nimittäin sain idean yhdistää synttärini ja läksiäiset lakeudelta. Ja koska aioin bilettää kunnolla, halusin päättää illan huippumenoon. Siispä oli aika ottaa yhteys parasta vuosikertaa olevan räppijätkän keikkamyyjään, jonka jälkeen pyörät alkoivat kulkemaan kohti ikimuistoista iltaa.

Kun ilmoitin juhliini kutsutuille Brädin esiintyvän illalla, monella epäusko levisi kasvoille – kyllä nyt Reetta heitti hudin. Brädin keikoilla käyneenä tiesin, että esiintyjästä illan onnistuminen ei olisi kiinni. Yleisö vaan ei välttämättä ollut suuntautunut niin paljoa rap-genreen kuuntelutottumuksiltaan kuin illan emäntä. Nyt juhlaillan kokeneena voin sanoa käsi sydämellä, että valinta oli täysin oikea. Siitä olen myös juhlaväeltä saanut kiitosta.

Tuon huikean illan aikana meno oli mitä mahtavinta: Yleisö oli mukana, Brädi ja kumppanit antoivat parastaan. Tunnelma oli intiimi, energinen ja upea. Kaikilla oli sama päämäärä, pitää hauskaa, ja se näkyi matkalla kohti valomerkkiä. Olin esittänyt biisitoiveita, jotka artisti jengeineen oli todella hyvin ottanut huomioon. Setti oli rakennettu hyväksi kokonaisuudeksi, jossa spiikit sitoivat illan tarkoituksen ja biisit toisiinsa. Niin todellakin välijuonnot – niitä en voi ajatella kuin huokaillen. Jos tämä olisi some-päivitys, niin tähän kohtaan voisi laittaa sydän-emojin. Spiikeissään tuo pitkän huiskea korista ja Air Jordan -kenkiä harrastava tatskarisankari huomioi niin illan emännän, vieraat, melkeinpä yksitellen, kuin paikalle kutsutut faninsa.

Vaikka yleisö koostuikin pääosin henkilöistä, joille räppi on vierasta, niin silti kädet heiluivat, polvet notkuivat, ja mukana laulettiin. Oli ilo huomata, miten suuri epäusko ja kummastus olivat vaihtuneet iloiseen menoon, jossa oli aitoa vuorovaikutusta artistin ja yleisön välillä. Spiikkien yhteydessä puhuttiin uimisesta, fiiliksistä ja illan kuningattarista. Sain myös perusteluiden kera Kunnon muija -määreen, ja pariskunnat omat rakkauslaulunsa: Yksi ja ainoa sekä Kombo.

Vaikka edellisviikonlopun Blockin keikan 50 000 festarivieraan yleisö olikin vaihtunut parinkymmenen hengen tilaisuuteen, niin meno oli lavalla samanlaista. Tulipa yhden biisin, Aamupala, encorekin. Hikisiä miehiä sain onnellisena halata keikan jälkeen kiitokseksi.

Ilta oli tämän vuoden onnellisin. Voisin sanoa jopa koko tähänastisen elämäni onnellisin. Sen mahdollistivat loistava artisti ammattitaitoisen ryhmänsä kanssa sekä paikalle päässeet upeat ihmiset elämästäni. En saanut vain rahalleni vastinetta, sain paljon enemmän. 

Brädin valitseminen illan artistiksi taitaa olla paras asia, miten olen päässyt vaikuttamaan rap-genren tunnettuuteen. Kun jatkopaikassa yhden vieraani toive Lämpöö-biisistä toteutui, ilmeet kirkastuivat ja ilo oli ylimmillään. Olen myös kuullut, miten juhlien jälkeen Spotifysta ovat jotkut juhlavieraat etsineet Brädin kappaleita ja tutustuneet artistiin paremmin.

Tätä iltaa en unohda ikinä. Keikka menikin heittämällä kokemieni keikkojen ykköseksi, jopa ohi Cheekin Olympiastadionin keikan. Tämä aivan mahtava keikka on tatuoitu syvälle sydämeni sisään.