Rakkauden julistus Seinäjoen Vauhtiajoille

Legendaarinen Seinäjoen Vauhtiajot – Race & Rock Festival suurempana kuin koskaan. Kuinkahan monta kertaa olen tuonkin lausahduksen ja nimen kirjoittanut?!? Satoja, ellei tuhansia. Samalla tavalla festivaalin paikat taivutusmuotoineen "Kirkkokadulla" ja "Kapernaumissa" on tullut näppäiltyä läppärin ääressä moniin eri teksteihin. Silti helmikuisen liikenneonnettomuuden jälkeen Kirkkokadulla en muistanut kadun nimeä ennen kuin katsahdin ”Päälavan suuntaan” Sedun ja Marttilan koulun risteykseen.

Vauhtiajoilla olen ollut nyt seinäjokisena neljänä kesänä peräkkäin – kerran yleisössä ja kolmena viime vuotena töissä. Nyt viidentenä kesänä on vuorossa vapaa-aikaa. Vauhtiajot ovat nyt tulevalla viikolla viimeiset seinäjokisena, joten tunnelatausta on siksikin, mutta tapahtuma itsessään on jo niin rakas, ettei sitä voi jättää välistä. Harvassa ovat rakkaaksi muodostuneet festivaalit, joiden markkinointia ja viestintää olen toteuttanut. Vauhtiajot on kyllä jäänyt sydämeeni. Eikä vain sen takia, että olen ollut kolmena kesänä siinä töissä mukana, vaan erityisesti sen hyvien puolien takia. Seinäjoen Vauhtiajot yhdistää hienolla tavalla rata-autoilukilpailun ja musiikki-illat – voit nauttia vain toisesta tai molemmista – torstaista sunnuntaihin. 

Vaikka festivaali vaaliikin perinteitä, kuten historiallinen katurata, uusiutuu se koko ajan. Tänä vuonna ruokamaailma tarjoaa palasen luksusta, laadukkuutta ja huipputasoa, pohjalaisuutta unohtamatta. Kapernaumissa pääsee fiilistelemään taitolentonäytöksiä ja muutaman vuoden tauon jälkeen monsteriautoja jännittävien kilpa-ajojen ohessa. Rock-alueella on tänä vuonna Päälavan lisäksi myös Fiilislava, jossa esiintyvät tänä vuonna muun muassa The Comediansit, Finnhittien kuninkaat, tämän Vain elämää -kauden räppäri Nikke Ankara sekä kilpa-autoilijanakin siipiään kokeillut, hiljan lavalla ”klabbinsa” kolonut isojen biisien Anssi Kela. Päälavalla odotetusti tunnelman taivaisiin taas nostattavat Eppu Normaali, loistava laulajatar, ja -tar-pääte on tässä nyt hehkutuksen osoituksena, Chisu ja Poets Of The Fall. Pohjalaisuus nousee useampienkin artistien taustoista: Pauli Hanhiniemi & Retkue, Juha Tapio, Irina, suuressa huumassa Suomea kiertävä Tähkän Late sekä Perhosen hehkeä Aikuinen nainen, yksi ja ainoa, Paula Koivuniemi. Illat päättävät energisen huumaava Apulanta, eteerisen karismaattinen Jenni Vartiainen ja The 69 Eyes. Yhteensä Kirkkokadulla koetaan nyt yli parinkymmenen artistin ikimuistoiset esiintymiset.

Seinäjoen Vauhtiajot – Race & Rock – Festival on tapahtuma, jonka tunnelma on rento, ja jokaiselle löytyy jotakin, eivätkä sen lippujen hinnat ole nousseet pilviin. Kaupunkitapahtumana festivaali on hyvin saavutettavissa. Vauhtiajoilla edes VIP-alueella ei pönötetä, vaan keskustellaan ja festaria fiilistellään muidenkin kuin omien seuruelaisten kanssa. Vauhtiajoilla on tasan niin hauskaa kuin antaa sille mahdollisuuden artistien mukaan heittäytymisen, muiden yleisössä olevien kanssa kontaktinluomisen ja kilpureiden jännittävistä hetkistä nauttimisen kautta. Kun kerran on Vauhtiajoilla käynyt, sinne suuntaa helposti uudestaan. Siitä tulee perinne. Esimerkiksi artistit voivat vaihtua, mutta esiintyjien taso säilyy vuodesta toiseen yhtä kovana.

Kunpa ensi vuonna tapahtuma pääsisi vihdoin palaamaan takaisin omalle paikalleen – heinäkuun vikaan viikonloppuun. Ja toivottavasti vielä joskus elämäni mahdollistaisi työskentelyni tällä upealla festivaalilla, sillä oikeasti kaikista niistä festareista, joilla olen ollut yleisössä ja/tai joiden eteen olen työskennellyt, Vauhtiajot on pesiytynyt ihonalle ja sydämeen. I ♥ Vauhtiajot, kuten autolasitarrassa lukee. Tämän takia en voikaan muuta kuin suositella mitä lämpimämmin sen kokemista, palaat varmasti vielä uudestaan.

Lisätietoa Seinäjoen Vauhtiajojen web-sivuilta: www.vauhtiajot.fi.

PS. Tämä blogikirjoitus ei ole maksettu mainos, vaan aito rakkaudenjulistus. Odotan oikeasti innoissani torstaita ja tulevaa Vauhtiajot-festariviikonloppua.