RAE – mieletöntä mimmienergiaa

Joskus kaiken ankeuden keskellä on hyvä lähteä viettämään iltaa vai muuten vain ja ex tempore. Nykyään, kun lippujen saaminen ihan viime hetkellä maamme kärkiartistien keikoille on todella vaikeaa, ei tule ajatelleeksi, että johonkin voisi mennä ihan ilman kuukausien takaisia lippujen ostamista. Lauantaina lähdin pitkästä aikaa ilman ennakkolippua keikalle. Helsingissä Kansallisteatterin Lavaklubilla järjestetään Omatuntoklubia, jossa pääsymaksun hinnan voi itse maksaa. Pääsylipputuotto menee lyhentämättömänä illassa esiteltävälle järjestölle. Maaliskuun 11. päivänä illassa esittelyvuorossa oli Pro-tukijärjestö. Omatuntoklubille taiteilija pääsee esittämään taitojaan esiintymislajista riippumatta. Viime lauantaina asiakkaat pääsivät kokemaan kaksi artistia ja yhden monologin. Minua kiinnosti erityisesti ensimmäisenä esiintynyt mimmiduo, jonka olin päässyt tapaamaan edellisenä päivänä musiikkimanagerin opintoihini liittyen.

Mimmiduo on poppia, r’n’b:tä ja hiphopia yhdistelevä, somen yhdistämä, RAE, jonka muodostavat ennakkoluulottomasti omaa tietään kulkevat Emilia Rinne ja Sani Valoranta. Pimatsujen keikkasettiin kuuluu toistaiseksi vain neljä biisiä, niin tuoreesta kaksikosta on kyse. Se ei menoa haitannut – päinvastoin. Meno oli välillä niin vauhdikasta, että DJ Veli Hiidenmaan läppäri oli pudota pöydältä. Kimulit tuuttasivat niin täysillä, että energiat säkenöivät ympäriinsä kuin ilotulitteet. Harmi, että Lavaklubin miljöö on rakennettu hillitylle fiilistelyille sohvineen, sillä nämä mimmit laittavat bileet kuin bileet pystyyn hetkessä. Jo lavalle tulosta näki, että tämä hetki on heidän, ja he aikovat ottaa siitä kaiken irti. Duo veti yhteen kuin olisivat aina esiintyneet yhdessä, vaikka tämä olikin heidän toinen yhteinen vetonsa. Ensimmäinen yhteinen single, Sä vastaan sä, on julkaistu tammikuun lopussa. Siitä on tehty myös musiikkivideo, joka löytyy Youtubessa. Siitäkin huokuu sama the asenne ja anteeksipyytelemätön ote toteuttaa omaa musiikkiaan. Esiintymisessä tämä tulee myös esille. Näissä naisissa on urbaanin naisen narttumaisuutta sekoitettuna katutyyppiseen rempseyteen pienellä ripauksella hohdokkuutta. Kuin sekoitus Madonnaa, Rihannaa ja J.Lo’ta.

Mielettömän keikan jälkeen oli vieläkin upeampaa huomata, että yhtäkkiä saan manageroida opintojeni puitteissa tätä fantastista mimmiduoa, joka tulee vielä breikkaamaan kunnolla Suomen artistitaivaalle. Tämän eteen myös teen töitä, jotta mahdollisimman moni pääsisi kokemaan tämän mielettömän mimmienergian.