Cheekin odotusta, hetki Jaren kanssa

Kun Suomen tunnetuin ja eniten saavuttanein räppäri järjestää kirjalleen mininimmarinjakokiertueen, niin kyllä vähintään yksi sen tilaisuuksista on nähtävä. Eilen, päivänä jolloin vielä ihmeteltiin Cheekin ja Elastisen vihjeitä tulevasta, pääsin todistamaan Cheekin JHT – Musta lammas -kirjan signeeraustilaisuutta Tampereella. Paikkana tapahtumalle toimi Koskikeskuksen Keskusaukio.

Päätin kokea tilaisuuden kokonaan, joten ostin kirjan. Aikaisimmat fanit muodostivat jonoa jo pari tuntia etukäteen. Itse astelin jonoon hieman yli tunti ennen tähden saapumista estradille. Yläkerrosten reunoille kerääntyi katsomaan mitä ihmettä tapahtuu. Jännitys oli aistittavissa ilmassa. Lähinnä aika kului luurilla viihdyttäen. Odottamiseen tottuneet fanit istuivat, takit olivat lattialla tai laukuissa, ja kaiuttimista alkoi soida Sä huudat. Polvet notkuivat musiikin tahtiin, kiertueen yhteistyökumppanin Suomalaisen kirjakaupan myyjä infosi tilaisuudesta. Ohjeet tulivat ennen varsinaisen tilaisuuden alkua: Ei kaverikuvia, kirja esille, vain kirjaan nimmari, jono liikkuu. Tämän jälkeen Cheek astui esille ja jutteli kirjastaan sekä Tampereen merkityksestä uralleen moikaten kädellään välillä tuttuja fanejaan ylhäällä.

Cheekin kirjan takakannessa on teksti ”Kaikki tietävät Cheekin. Kukaan ei tunne Jarea.” Fanit kutsuvat Cheekiä Jareksi. Cheek itse puhuu jopa Chekkosesta. Chekkonen on se, joka säkenöi lavalla ja valtaa listat kuin listat. Jare taas on mies tämän takana. Jarena Cheek kohtaa faninsa ja antaa medioille haastattelut. Signeeraustilaisuudessa Jare on läsnä nimmaria pyytäville, muille näyttäytyy Cheek.

Nimmarinjakotilanne ei kestä kaukaa, joten sitä väkisinkin miettii, mitä kannattaa sanoa, vain yhden asian ehtii tuossa ajassa. Hetki on nopeasti ohi: moikat, nimmari ja pieni jutustelu samalla sekä mahdollinen halaus tai muu lopputervehdys. Tilanne näyttää liukuhihnatyöskentelyltä, mutta Jare ottaa jokaisen hetken ainutlaatuisena. Kuuluisa, seksikäs ja valloittava hymy välähtää jossain muodossa jokaiselle. Jarella on pehmeä, matala ja rauhallinen ääni. Joistain biiseistä tutuksi tulleesta kurkkusoundista ei ole tietoakaan. Jare kohtaa kunkin nimmarinpyytäjän yksilönä – niin lapset, teinitytöt, aikuiset naiset, nuoret jäbät kuin isät ja äidit. Jokainen saa oman hetkensä. Cheek jatkaa nimmarien kirjoittamista jonon loppuun, vaikka tilaisuus oli ilmoitettu päättyväksi klo 17. Tämän jälkeen Jare tervehtii vielä lähellä olevia fanejaan, vaikka manageri Carla Ahonius yrittääkin hoputtaa. Ennen hissiin astumistaan Jare nostaa vielä kerran kätensä ylös tervehdykseksi.

Mediat kuvaavat tätä supertähteä pääsääntöisesti kylmin adjektiivein: röyhkeä, ahne, ylimielinen. On mielenkiintoista, että tämä kaikki on syntynyt siitä, että Jare Tiihonen tunnetaan perfektionistina, bisnestajuisena ja päämäärätietoisena. Kuitenkin hän on helposti lähestyttävä, lämmin, mukava, kohtelias, kaverillinen ja rento. Lavalla Cheekillä on valtava karisma, ja medioissa on puhuttu seksikkyydestäkin. Eilen minua silmiin katsoi tavallinen suomalainen mies, joka on onnistunut tekemään omasta unelmastaan totta, ja vielä enemmän. Tämä kaksijakoinen patakunkku tulee täyttämään toisen suuren suomalaisen rapartistin, Elastisen, kanssa huhtikuussa kaksi areenaa. Meno on varmasti säkenöivää, sykkivää, energistä ja tarkkaan suunniteltua.

Muuten, toivotin Jarelle tsemppiä, sitä hän nyt tarvitsee enemmän kuin kiitosta, vaikka kiitokseenkin olisi ollut aihetta.