Reetan haastattelu erilaisuuden tärkeydestä ja luovuttamattomuudesta kerännyt hyvin huomiota

09.02.2018 13:55

Myös uusikulku.fi-internetsivuilla kävijöitä riittänyt

Reetta Uusikulun haastattelu elämäntarinastaan on julkaistu Kodin Kuvalehden internetsivuilla viime viikon torstaina, 31. tammikuuta 2018. Haastattelussa Uusikulku kertoo koulukiusaamisajastaan ja vaikeista elämäntilanteista. Hän ottaa kantaa erilaisuuden hyväksymisen puolesta ja kannustaa omalla esimerkillään olemaan luovuttamatta, vaikka elämässä vastaan tulisikin vaikeita elämäntilanteita.
– Olen huomannut elämäni eri käänteissä, että elämä kantaa, sanoo Uusikulku Anna Pihlajaniemen toimittamassa haastattelussa ja jatkaa:
– Olen kaikesta huolimatta puskenut läpi opintojen, haastavien työpaikkojen, vaikeiden asumisratkaisujen ja autokolarin seurausten.

– Olen huomannut miten monet, erityisesti nuoret, eivät jaksa elää henkisesti vaikeaa elämäntilannetta. Itsetuhoaminen tuntuu helpommalta tieltä tai sitten sulkeudutaan muilta ihmisiltä. Tiedän, ettei se ole helppoa, itsestänikin muuttui ujo ja arka kohtaamaan ihmisiä koulukiusaamisen vuoksi. Sosiaalisesti aktiivisena ja iloisena kohtaamisista niistä saa paljon enemmän hyviä muistoja. Kun jaksaa vaikeat ajat, niin pienistä hyvistä hetkistä nauttii sitäkin enemmän, sanoo Uusikulku nyt viikko haastattelun julkaisemisen jälkeen.

Kodin Kuvalehti jakoi haastattelun Facebook-sivuillaan. Jakolinkki on saanut tähän päivään mennessä 237 reagointia, kolme kommenttia ja neljä jakoa. Reetta Uusikulun omalle Facebook-sivuilleen tekemä linkkijako on kerännyt 98 reagointia, 31 kommenttia ja neljä jakoa. Uusikulku on jakanut linkin haastatteluun neljään Facebook-ryhmään, joissa linkkijaot ovat keränneet yhteensä yli 200 reagointia ja 27 kommenttia. Uusikulku on julkaissut myös molemmista Instagram-tileiltään postaukset haastattelusta. Nämä puolestaan ovat saaneet 70 tykkäystä ja kuusi kommenttia. Haastattelun lopussa on linkki Uusikulku.fi-internetsivuille ja Kiharapilven alta -blogiin. Viikon aikana sivuilla on vieraillut yli 1300 kävijää. Sivulatauksia taas on toteutunut 3220. Tämä kaikki on saanut joitakin Uusikululle entuudestaan tuntemattomia ihmisiä olemaan häneen yhteydessä Messengerin kautta:
–Toivon, että ihmiset kertoisivat omat kohtalonsa vaikka sähköpostitse tai sivujeni lomakkeen, joka on kylläkin julkinen, kautta. Messenger on minulle henkilökohtaisempi ja tuttujen ihmisten viestintäkanava. Nämä luvut ja kommentit yllättivät minut positiivisesti. Kommenteissa ei ollut yhtään negatiivista kannanottoa, vaikkakin jotkin kuri-kommentit saivat niskakarvani hivenen pystyyn. Ja nämä luvut, mitä haastattelu on saanut aikaan. Joillekin ne voivat olla pieniä, mutta minulle merkityksellisiä jokainen. Kiitän jokaista haastattelun lukenutta, linkkijakoihin reagoinutta, kommentoijaa ja sivuillani kävijää. Toivon haastattelun herätelleen ihmisiä myönteisyyteen jokaista muuta ja itseään kohtaan. Surunaama-reagoinnit Facebookissa hämmentävät, sillä vaikka esimerkiksi koulukiusaamisen kokeminen onkin surullista, niin siitä on selvitty. Siitä voi olla ihan hyvillä mielin. Reetta Uusikulku toteaa ja jatkaa:
 – Kaikesta selviää – sisulla ja sydämellä.  

 

Kodin Kuvalehden haastatteluun

Takaisin

© 2015/2020 Reetta Uusikulku Kaikki oikeudet pidätetään.

Luotu Webnodella